Bu Blogda Ara

İdil'in Dağınık Saç Günü

Bugünü Dağınık Saç Günü ilan ediyorum!

Kimin umrunda?

Gitmem gereken bir sürü yer, yapmam gereken bir sürü iş var. Saçımı taramakla uğraşamam!

Haydi İdil'le tanışalım. İdil'in işleri başından aşkın. Onca işinin ortasında saçıyla uğraşmak istemiyor. Spor bir arabayla alışverişe gitmek varken, karmakarışık saçla uğraşmayı kim ister ki? Çocuklar, İdil'in hayaller dünyasına dalıp saçını taramamak için uydurduğu mazeretleri ise sonunda taranmış saçların güzelliğine nasıl yenik düştüğünü büyük bir keyifle okuyacaklar.

Kitabı elime aldığım anda vuruldum. Üç yaşından beri resim yapan Shane McG'nin çizimleri büyüledi beni. O çarpıcı renkler, o detaylar, o derinlik... Ve biliyor musunuz ben dünyayı bir bücürün gözünden gördüm ilk defa bir kitapta. Evet, her sayfada dünyayı kesinlikle küçük bir kızın gözlerinden görüyorsunuz. Bir yandan İdil'in hikayesini okurken diğer yandan da onun kocaman dünyasına dalıyorsunuz balıklama.

Her sayfa ayrı bir keyif, harika bir ev macerası, müthiş bir hayal gücü.

Ve kitap çok eğlenceli, daha ilk sayfalarda Batuş'un kahkahalarıyla kesiliyor okumamız. O kadar çok gülüyor ki İdil'in "mühim" işlerine, uzun süre bekliyorum tekrar okumaya başlayabilmek için.

Çocukların kendi oyunlarına ve hayal ettiklerine sıkı bağlar kuracakları, annelerin çocuk oyunlarını tekrar anlamlandıracakları sevimli, şeker gibi bir kitap.

kidzR (Redhouse kidz) yayınlarından.

1 yorum:

  1. Blogumda yayınlamak üzere bu kitabı ararken rastladım bloğunuza. Bu kitabı kitapçıda gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Çünkü İdil adlı saçlarını hiç taratmayan hatta el sürdürmeyen yeğenime almak için kitap araştırıken denk gelmiştim bu kitaba. Sanki bizim kız için yazılmış gibiydi. İçeriği, renkleri, çizimleri gerçekten muhteşem. Sayfanızda gördüğüm kitapları da listeme aldım hepsi çok güzel görünüyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil