Bu Blogda Ara

CEMİLE

Cemile Bir Hata Yapıyor
Cemile serisini pek çok kez gördüm kitapçılarda.
Nedense hiç elim gidip almamıştım. Belki
Cemile isminin artık çocuklarda pek
kullanılmayan bir isim olmasından
yabancıladım, belki de çocukluğumda sık sık
okuduğum Ayşegül hikayelerinin bir benzeri
olabileceği önyargısını geliştirdim.

Neden bilmiyorum, ama büyük kayıp olmuş. Çünkü Cemile serisi çok çok şirin. Her macerası ayrı bir konu. Hem de konular tam 0-6 yaş grubunu hedeften vuruyor. Nasıl mı? Gelin konulara beraber bakalım.

* Cemile okula dönüyor; okul konusuna soğuk yaklaşan çocuklar için ideal
* Cemile kötü söz söylüyor; sanırım bu yaşlarda olup da kötü söz söyleme meraklısı olmayan kuzumuz yoktur.
* Cemile bir hata yapıyor; işte bizim favorilerimizden biri, şu sıra tam da bilerek hatalı davranışlarda ısrar etme ve kafa tutma zamanımızdayız.
* Cemile uyumak istemiyor; hangisi uyumak ister ki acaba...
* Cemile oyuncaklarını paylaşmak istemiyor; Cemile kabus görüyor ve daha neler neler.

Çizimleri kaliteli, şirin ve eğlenceli. Çizime her zaman çok önem veriyorum biliyorsunuz. Ben okurken Batuş çizimleri inceleyerek keyifle dinlesin istiyorum.


Seriden bir kitap seçip Batuhan'ın tepkisine bakarak devam etmek istedim. İlk olarak da "Cemile Bir Hata Yapıyor" kitabını seçtim. Malum dört yaşını geçtik, şu sıralar bolca sınırlarımızı zorluyoruz ve hata yaptığımızda bunun sonuçlarını yaşamaya itiraz edebiliyoruz. Rol model olabilecek bir kahramanın maceraları sorunumuzun üstesinden gelmemize yardımcı olabilir diye düşündüm.


Ve sonuç harikaydı. Kitabımızı büyülenerek dinledik. Babası Cemile'nin hatasını fark ettiğinde, Batuhan da ellerini sıkıca göğsünde birleştirerek, heyecanla olacakları bekliyordu. Babasının Cemile'ye karşı tavrından çok memnun kaldı. İkinci okuyuşumuzda Cemile'nin babasına sorduğu o en saf soruyu, "Artık beni sevmiyor musun babacım?" sorusunu hemencecik Batuhan cevapladı.

"Elbette seviyor!"

Ne tesadüftür ki Cemile de hatası sonucunda, o gün izleyeceği CD'yi izleme hakkını kaybediyor. Aynı Batuhan gibi...

Hemen ilk akşam Cemile'nin diğer maceralarını da talep etti. Her akşam illa ki bir Cemile kitabı geliyor önüme artık.

Biz kızıl saçlı, kırmızı yanaklı, çilli arkadaşımızı çok sevdik. Size de tavsiye ederiz...

4 yorum:

  1. Sanırım irem için seçtiğim en doğru kitaplar oldu Cemile serisi , çok ama çok seviyor :)

    YanıtlaSil
  2. Aynı yayın evinin atakan diye bir serisi daha var onlarda çok güzel. 18 aylık ve tamirat delisi oğlum atakan marangoz ustası oluyor kitabını hiç sıkılmadan dinledi ve konumalarımı taklit etmeye çalıştı.

    YanıtlaSil
  3. merhaba oğlum ocak 2007 doğumlu biz de bir aydır yine kaknüs yayınlarının atakan isimli serisini okuyoruz.. resmi bloğumuzda var.. www.akinkoc.blogspot.com
    çok güzel.. ve aynı cemile gibi atakanın başından geçen şeyler akınında geçiyor... çok şeker yemek istiyor.. anneannesi ile geceyi geçiriyor.. vs.. gibi.. tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. benim oğlum da ocak 2007 doğumlu.. bir ay önce atakan serisini aldık.. yine kaknüs yayınlarının.. atakanın maceraları ile kendinikileri özdeşleştiriyor.. mesela atakan çok şeker yiyor geceyi anneannesinde geçiriyor vs. gibi.. adresimizde var www.akinkoc.blogspot.com
    tavsiye ederiz çok severek okuyoruz hepsini sonra oğlum bana okuyor hepsini ezbere biliyor artık her yerde yanımızda taşıyoruz

    YanıtlaSil